Gradelada marketing banner

Naziv fotografije Datum objave: 22.03.2020. / Autor: Zadranka

Za poseban doprinos zbližavanju Hrvatske i Japana, Turistička zajednica Grada Zadra dobila je posebno priznanje ministra vanjskih poslova Japana koje je direktoru Mariju Paleki u Kneževoj palači jučer uručila japanska veleposlanica Misako Kaji. Povod za ovo vrijedno priznanje, koje se dodjeljuje za iznimna postignuća na međunarodnom planu te promivanje prijateljstva između Japana i drugih zemalja, jest Tuna, sushi&wine, gastronomski i kulturni festival koji će, ovu godinu, šesti put za redom biti organiziran u Zadru.

– Tuna iz Hrvatske je vrlo dobro prihvaćena i cijenjena u Japanu kao vrijedni sastojak sushija, čini polovinu hrvatskog izvoza u Japan, a Festival je zbližio Japan i Hrvatsku te Zadar, odnosno japansku kulturu približio ovim prostorima. Zato vjerujem da će se “Tuna, Sushi & Wine Festival” i dalje organizirati u Zadru – kazala je Misako te dodala kako su i neka hrvatska vina našla svoje mjesto na japanskom tržištu.

Na priznanju japanskog ministra vanjskih poslova zahvalio je Mario Paleka, direktor Turističke zajednice grada Zadra.

– Ovo priznanje potvrđuje važnost i vrijednost Festivala te uloženi trud Turističke zajednice grada Zadra. Osnovni preduvjet za razvoj ovakvog projekta jest suradnja na svim razinama, od lokalnog, nacionalnog i međunarodnog. Festival je, uz ostalo, prošle godine bio finalist u izboru za Turistički događaj godine na Danima hrvatskog turizma, a sve to potvrđuje dugoročno promišljanje mojih prethodnika gospode Šupe i Radosa da Festival kreiraju, šire i unapređuju – rekao je direktor Paleka te dodao kako priznanje obavezuje na organizaciju još sadržajnijeg i atraktivnijeg festivala te nastavak suradnje Japana i Hrvatske, s naglaskom na Zadar.

Na vrijednom priznanju se zahvalio i gradonačelnik Zadra Branko Dukić koji je rekao:
– Ova lijepa priča o tradiciji, ribarstvu, kulinarstvu i kulturi svake se godine širi i razvija. Njome smo otvorili vrata suradnji za puno širu razmjenu iskustava. Tuna je gospodarski povezala Hrvatsku, odnosno Zadar i Japan, a naše i japanske tvrtke odlično surađuju. S ovom manifestacijom poslovni odnosi prerasli su u prijateljstva- kazao je Dukić.

Imaš domaću prodaju na području Zadarske županije? Otvori svoju trgovinu BESPLATNO! Pošalji zahtjev